Meseria de părinte este una dintre cele mai grele, nu încape nicio îndoială în privinţa asta. Unii, deloc străini de subiect, sunt de părere chiar că e cea mai grea. Asta cu excepţia meseriei de mamă, desigur. Lăsând gluma la o parte, este evident că nici un copil nu vine pe lume cu manual de utilizare şi, indiferent cât te-ai pregătit, eşti luat mereu prin suprindere de toate lucrurile noi şi necunoscute cărora trebuie să le faci faţă în fiecare zi.

Totuşi, psihologii de azi au ajuns la concluzia că de fapt meseria de părinte se învaţă. Dar nu sistematic şi asumat ca la şcoală, ci se învaţă în copilărie, direct de la cei care te cresc. Face parte din cei 7 ani de acasă, chiar dacă nu suntem conştienţi de asta. Dar câţi dintre noi nu ne-am surprins cu uimire copiii, mai ales fetiţele, replicând în joaca lor diverse situaţii din relaţia părinte-copil pe care le-am trăit împreună?  Mai mult, câţi dintre noi nu am fost amuzaţi privind cu câtă uşurinţă schimbă copiii rolurile şi cât de firesc adoptă o atitudine parentală faţă de jucăriile lor de pluş? Sau, mult mai neplăcut, câţi dintre noi nu ne-am surprins în relaţia noastră cu copiii spunând sau făcând lucruri pe care nu le puteam suferi la părinţii noştri şi depre care ne-am jurat în taină că nu, nu le vom face asta copiilor noştri nicicând?

Copiii fac ceea ce văd, nu ceea ce li se spune să facă.  Şi, dincolo de fapte şi întâmplări, ceea ce copiază şi reţin, împreună cu limbajul trupului, este starea nostră de spirit. Modul în care ne lăsăm în fiecare zi amprenta asupra dezvoltării copiilor noştri are unele rezultate vizibile imediat dar şi altele, mai greu de evaluat, cu efecte pe termen lung.

Iată de ce ne-am hotărât să adunăm în acest site toate resursele interioare şi competenţele pentru a ne pune amprenta asupra dezvoltării armonioase a copiilor noştri. Plecăm de la convingerea că meseria de părinte se poate învăţa. Şi nu doar de către copii, care fac asta în fiecare zi, aparent în joacă, ci şi de către noi, adulţii responsabili de creşterea lor sănătoasă. Dar acest lucru se poate realiza doar atunci când accepţi că ai multe de învăţat şi că nu eşti în posesia unor adevăruri definitive. Doar atunci când eşti dispus să îţi asculţi copiii şi să le înţelegi nevoile reale. Ca şi noi, adulţii, fiecare copil e diferit şi are nevoi diferite.  Relaţia cu copilul tău se construieşte în fiecare zi, minut cu minut, secundă de secundă, iar mesajele pe care i le transmiţi copilului tău nu se reduc nici pe departe la cuvintele pe care i le adresezi. Copilul e o oglindă a comportamentului tău.

Stai aproape de noi şi te vom ajuta să îi oferi copilului tău încrederea şi starea de bine de care are nevoie pentru a se dezvolta în armonie. Oricine ştie că un copil sănătos şi iubit e un copil fericit. Dar sănătatea nu priveşte doar trupul, la fel cum fericirea nu ţine doar de suflet. Împreună te vom ajuta să găseşti răspunsurile la întrebările, problemele şi neliniştile cu care te confrunţi zi de zi în viaţa de părinte.

Pentru mai multe informații, vizitați Mylan.ro

Mylan