Procesul de achiziție al unui costum pentru cel mic poate reprezenta o adevărată provocare pentru părinți: ce personaj reprezintă, de unde îl pot procura, cât costă închirierea sau cumpărarea unui astfel de costum sunt doar câteva dintre întrebările pe care ar trebui să le ia în calcul.

Serbările școlare reprezintă un prilej în care micuțul tău va trebui să intre în pielea unui personaj pe care îl îndrăgește. Odată cu diversificarea personajelor animate, posibilitățile sunt multiple. Fie că este vorba de povești clasice  – Alice în țara minunilor, Cenușăreasa, Albă ca Zăpada sau de personaje ca Rapunzel Winx, Hanna Montana, Barbie, Tinkerbell, fetița ta va avea de unde alege un costum potrivit pentru vârsta și tematica petrecerii. Băiețeii au și ei o gamă variată de personaje pe care le pot interpreta: fie că adoră filmele cu super-eroi și vor să salveze lumea la fel ca Spiderman, Batman sau Superman, fie că iubesc personajele din lumea Disney, oferta este una bogată și satisface până și pe cele mai rafinate gusturi. Magazinele online care comercializează astfel de costume sunt nenumărate la doar o simplă căutare pe Google. Prețurile de vânzare variază de la câteva zeci de lei până la câteva sute în funcție de complexitatea costumului, de material, de ajustări.

Pentru părinții mai economi, există și alte opțiuni de a procura un costum pentru copil și anume împrumutul de la rude, prieteni sau chiar de la un teatru. O garderobă complexă pentru un eveniment poate costa părinții câteva sute de lei, în schimb închirierea de la un teatru poate reduce aceste costuri la doar câteva zeci de lei. Ideal este să vă orientați către Teatrele pentru copii, spre exemplu Teatrul Țăndărică sau Ion Creangă.

Dacă ați reușit să găsiți o varietate de costume potrivite pentru ocazie, nu ignorați un aspect important: implicarea directă a copilului în alegerea costumului și stimularea imaginației acestuia în construirea personajului pe care îl reprezintă. Chiar dacă fetița ta se costumează în Cenușăreasa sau zâna cea bună din diverse povești, tu trebuie să îi explici contextul, să știe narațiunea și să se identifice cât mai bine cu personajul.

Un alt eveniment importat cu succes din spațiul anglo-saxon este Halloween-ul. Semnificația acestei sărbători este ziua tuturor sfinților și este asociată cu voie bună, parade și celebrele vizite ale copiilor pe la casele vecinilor în așteptarea mult visatelor bomboane. Copiii se deghizează în monștrii, fantome și creaturi ciudate și bat la fiecare ușă din cartier cu mesajul ”Trick or treat?” (trad. ”Farsă sau dulciuri?”). Chiar dacă această sărbătoare nu s-a împământenit total, excepția fiind colindatul din casă în casă, costumația și participarea în diverse parade este o practică des întâlnită. În acest caz se impune o costumație cât mai șocantă.  Mulți copii adoră să improvizeze și își creează singuri costumul: o fantomă poate fi ușor „întruchipată” dintr-un cearșaf decupat în zona ochilor.

În concluzie, alegerea costumului potrivit nu este o sarcină deloc ușoară pentru părinți, însă multitudinea de oferte poate satisface atât pe cei foarte pretențioși cât și pe cei cu un buget limitat. Nu uitați în schimb de semnificația fiecărui personaj, de fiecare poveste ce se țese în jurul lui și asigurați-vă că micuțul este foarte fericit cu alegerea făcută.

Pentru mai multe informații, vizitați Mylan.ro

Mylan